Fizikoterápia

A fizikoterápia segítségével elkerülhetjük vagy csökkenthetjük a gyógyszeres kezeléseket, testünk energiáit felhasználva tudunk elindulni a gyógyulás útján. A fizikoterápia segítségével főleg különféle mozgásszervi, idegrendszeri, illetve keringési panaszokat tudunk hatékonyan kezelni. A fájdalom ellen tehát nem csak a gyógyszerek léteznek, a fizikoterápia segítségével csökkenthetjük például a gerincfájdalmainkat, ideggyulladásokat, de hasznos lehet fejfájások vagy éppen a Parkinson-kór kezelésére.

Széles felhasználási lehetőségek és kiváló szakemberek várják a Lifemed-nél. Válassza ki, hogy milyen típusú terápiára lenne szüksége. Akkor sincs gond, ha nem tudja eldönteni, vegye fel velünk a kapcsolatot és munkatársaink a segítségére lesznek.

Fizikoterápia

Tekintse meg fizikoterápiás kezeléseinket és vegye fel velünk a kapcsolatot vagy foglaljon időpontot

A fizikoterápia tehát egy valóban nagy segítséget nyújtó elem a kóros tünetek mérséklésére a nélkül, hogy nagyobb fizikai behatást kellene tegyünk. Tudjuk jól, hogy az egészsége Önnek a legfontosabb, így most összeszedtük a legfontosabb kérdéseket, amelyek felmerülhetnek első körben a kezeléssel kapcsolatosan. Amennyiben nem kapna választ kérdéseire, keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

Gyakran ismételt kérdések a fizikoterápiával kapcsolatosan

Hatásos a fizikoterápia?

Ez egy sokrétű kérdés. Maga a fizikoterápiás kezelések hatásossága bizonyított. Viszont befolyásolja betegségünk és annak súlyossága a hatásfokot. Amennyiben szakorvosunk döntése alapján önnek hatásos lehet a fizikoterápia, akkor mindenképp érdemes elkezdenie a kezelést, mert hosszú távon jótékony hatással lesz.

Már az első alkalommal kezdődik is a terápia?

Általában nem. Először fontos tudnunk az előzményeket, miért is jelentkezik fizikoterápiára. Miután a vizsgálatokkal meggyőződtünk arról, hogy orvosilag indokolt a kezelés, a továbbiakról a fizikoterápia vezetője fogja tájékoztatni.

Mindenkinek jó a fizikoterápia?

Nem. Minden esetben szakorvos általi javaslattal lehet csak részt venni a terápián, mivel először a legfontosabb, hogy megtudjuk mi az oka a tartós fájdalomnak.

Mi a különbség a fizikoterápia és a fizioterápia között?

Gyakran felmerülő kérdés a kettő közti különbség. A fizioterápia minden olyan terápia, amely természetes hatásokkal gyógyít. Tehát ilyen kezelés során nem használnak semmilyen gyógyszeres megoldást, csak a természet energiával gyógyítanak.

Fizikoterápiánál viszont mesterségesen előállított energiák segítik a gyógyulást. Ez történik a mélyoszcillációs terápiánál, nyirokmasszázs terápiánál, elektroterápiánál, ultrahang terápiánál, lökéshullám terápiánál vagy a BEMER terápiánál.

Miben fog nekünk segíteni a fizikoterapeuta?

A fizikoterapeuta feladata, hogy a megállapított és kivizsgált fájdalmakat megszűntesse. Felismeri a problémákat és segít hosszú távon megoldást találni például a hátfájásunkra. Széles megoldó kulcs van a kezében a különböző fájdalmak kezelésére.

A fizikoterápia a konkrét megoldás a problémáimra?

A fizikoterápia egy kiegészítő kezelés, amely arra jó, hogy a fájdalmakat csökkentse, viszont a konkrét betegséget nem szűnteti meg. Tehát egy fontos, de ne az egyetlen megoldásként gondoljunk a terápiára.

Milyen előnyei vannak a fizikoterápiának?

Számtalan előnye van, de három dolgot érdemes kiemelni:

1, Kíméletes: minimális fizikai behatás szükséges hozzá és közben látványos eredmények érhetőek el.

2, Természetes: olyan megoldások vannak a terápiában, amelyek a természet megoldásait részesítik előnyben.

3, Nem szükséges gyógyszert szedni: a gyógyszer hanyagolásával számtalan mellékhatástól óvhatjuk meg szervezetünket.

Lifemed

Köszönjük Önöknek, hogy megtiszteltek bizalmukkal, és gyógyulásuk helyéül és eszközéül a Lifemed Diagnosztikai és Rehabilitációs Központot választották.

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 09:00 - 17:00Szombat: ZárvaVasárnap: Zárva

Kapcsolat

2700 Cegléd, Mátyás király utca 53.2700 Cegléd, Kazinczy u. 2.Kapcsolat