Laboratórium

Bejelentkezés és információ: +36 30 181 8618

A Lifemed Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban a laborszolgáltatás hétfőn és csütörtökön 8 és 10 óra között elérhető

Kedves Pácienseink! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Hospit Medical Kft., tekintettel a jelen járványügyi helyzetre, tovább bővítette vizsgálati palettáját, így elérhető a SARS-CoV-2 IgM és IgG antitest szerológiai vizsgálat.

Ára: 16.200,- Ft

SARS-CoV-2 IgG antitest szerológiai vizsgálat

SARS-CoV-2 IgG antitest szerológiai vizsgálat a fertőzött beteg immunrendszere által termelt specifikus IgG antitesteket mutatja ki, melyek a tünetek jelentkezése utáni néhány naptól 2 hétig terjedő időszakban jelennek meg. A specifikus IgG antitestek a betegség tünetes stádiumában már kimutathatóak, sőt azután is, hogy a PCR technikával kimutatható RNS már nem detektálható. Emellett az IgG antitestek perzisztenciája lehetővé teszi azoknak a korábban megfertőződött betegeknek az azonosítását is, akik felgyógyultak a betegségből és valószínűsíthetően immunissá váltak rá. Valamint azon személyek is kiszűrhetők, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

SARS-CoV-2 IgM antitest szerológiai vizsgálat

Az Abbott cég a már lezajlott fertőzést és a potenciális védettséget detektáló SARS-CoV-2 IgGAssay teszt fejlesztését 2020. első félévében gyorsított ütemben végezte el. Ez a teszt már bevezetésre került Magyarországon, első tömeges alkalmazására a koronavírus fertőzésen átesett lakosság arányának országos felmérése során került sor. A felhasználói tapasztalatok igazolták a specificitásra és szenzitivitásra vonatkozó legmagasabb szintű elvárásokat a gyártói specifikáció alapján.

A már lezajlott és immunválaszt kiváltó események detektálásán túl, erőteljes igény mutatkozott az akut fertőzést is jelző SARS-CoV-2 IgM megbízható tesztelhetősége iránt, így a következő, mostanra lezárult fejlesztés ezt célozta meg.A szakmai leírás alapján, a SARS-CoV-2 fertőzés esetén, a specifikus IgM a PCR első pozitivitását követően 3-4 nappal már kimutatható az immunológiai válaszra képes beteg vérmintájából.

Igaz, hogy az akut fázisban lévő fertőzés legkorábban a PCR segítségével mutatható ki, viszont az új SARS-CoV-2 IgM teszt, a mely a PCR kimutathatóság után már 3-4 nappal jelzi a vírusfertőzést, alkalmas a fentiekben felsorolt nehézségek kiküszöbölésére.

Ezen teszt előnye, hogy a kimutatás teljes vérből történik, és ezért a PCR mintavétellel kapcsolatos, a fals negatív eredményeket okozó preanalitikai hibákat teljes mértékben kiküszöböli.

Az Abbott SARS-CoV-2 IgM tesz további előnyei:

 • magas specificitás és szenzitivitás
 • széles körben használatos Abbott laborautomatákon futtatható,
 • rövid eredményközlési idő
 • alacsony költségszint
 • rutin laboratóriumi követelmények

A teszt bizonyítottan nem mutat keresztreakciót 43 különböző klinikai kórképben. Epidemiológiai szempontból a legfontosabbak ezek közül az Influenza A és B, illetve A/B okozta fertőzések. Ennek alapján a teszt alkalmas a COVID-19 megkülönböztetésére a szezonális influenzától. Ez kiemelt jelentőségű lehet az őszi szokásos influenzajárvány estén a fertőzések megkülönböztetésében.

A megfelelő érzékenységű és specificitású (CDC >99,5%) IgM teszt alkalmas a PCR teszt kiegészítésére:

 • a PCR negatív, de tüneteket mutató COVID-19 betegeknél a betegség kimutatására/kizárására
 • alternatív lehetőség, ha a kenetminta vétele akadályozott vagy sikertelen
 • sürgős eredmény szükséglet esetén, akár a PCR teszt indításával párhuzamosan (sürgősségi betegfelvétel, pre-op teszt, valamilyen eseményen való részvétel feltétele)
 • ha nem áll rendelkezésre PCR kapacitás
 • ha a PCR vizsgálatok elvégzése anyagi korlátokba ütközik

Új szolgáltatás: Covid19 AG Teszt!

A COVID-19 Ag teszt egy kromatográfi ai immunvizsgálati teszt, amelyet a COVID-19 antigén kvalitatív kimutatására használnak emberi orr-garati tamponmintákban.

Eredmény 15 percen belül!

A vizsgálat ára: 11.500 Ft/vizsgálat

COVID-19 tesztek és megújult laborszolgáltatás a Lifemednél!

Laborteszt portfóliónkat amellett, hogy megújítottuk, a világjárványra való tekintettel különböző koronavírusra vonatkozó vérvételi vizsgálati lehetőségekkel is kibővítettük. A vírus okozta helyzetben könnyen előfordulhat, hogy koronavírus teszteredményt kell felmutatnunk. Ebben nyújthat Önnek segítséget a Lifemed Központ, ugyanis mostantól COVID-19-et vizsgáló szerológiai gyorstesztek is elérhetőek laborunkban.
A koronavírus tesztek mellett a Lifemed laborjának másik újdonsága az újfajta vérvizsgálati csomagok, melyek mostantól az egyes vizsgálati területeket érintő összes problémát igyekeznek felderíteni, így Önnek egyszerűbb lesz a választás, mivel a korábbinál egy letisztultabb felépítésű csomagkínálatból választhat! Amennyiben Ön pontosan tudja milyen értékeket érintő eredményekre van szüksége, egyedi csomagot is összeállíthat akár egy értékre vonatkozóan is, így már 3000 Ft-tól hozzájuthat az Önnek fontos adatokhoz.Mire is használhatók a laboratóriumi vizsgálatok?

Ma már sok ezer teszt végezhető nemcsak vérből, hanem egyéb vizsgálati mintákból is, ez pedig óriási lehetőséget jelent orvos és páciens számára egyaránt. Az időben elvégzett laboratóriumi szűrővizsgálatoknak köszönhetően már olyankor kimutatható lehet egy kóros elváltozás, amikor klinikai tünetek még egyáltalán nem jelentkeznek, így a betegség korábban felismerhető és időben kezelhető lesz. Laboratóriumi tesztek képezik a legtöbb diagnózis alapját, megerősítenek, vagy cáfolnak diagnosztikai feltételezéseket. Segítségükkel lehet nyomon követni a beteg állapotának javulását, ellenőrizni a terápia hatékonyságát, felmérni egy tervezett orvosi beavatkozás lehetséges kockázatait… és még sorolhatnánk azokat az előnyöket, amelyek miatt joggal nevezhetjük kulcsfontosságúnak az egészségügyben a laboratóriumi diagnosztikát.

COVID PCR vizsgálat

A Lifemed Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban mostantól elérhető a vírus fertőzöttség gyanú előszűrésére a SARS-COV2 vírus direkt kimutatása valós-idejű PCR vizsgálattal.

Mintavétel: a vizsgálat hátsó garat-törlet mintából történik.

A teszt elvégzése nagy segítséget jelenthet a munkáltatók részére, hiszen a fertőzés korai kiszűrésével, a fertőzésgyanús személyek idejében elkülöníthetők, így lehetővé válik egy adott munkavállalói közösségben a betegség terjedésének megakadályozása és vállalat működőképességének biztonságos fenntartása. Egyéni vizsgálatokat is vállalunk!

A PCR vizsgálat a levett mintában a jelenlévő vírus RNS-ét detektálja (direkt kimutatás), akár a tünetek megjelenése előtt.
A COVID-19 betegség lappangási ideje 5-14 nap, sőt, a fertőzés számos esetben tünetmentes marad, ráadásul a vírusok a fertőzés első napjaiban, amikor még kis számú vírus van jelen a mintában, esetleg még nem mutathatók ki PCR technikával sem. A fertőzött személyek minél korábbi kiszűrése érdekében ezért, szükség lehet heti-kétheti gyakoriságú tesztelésre.

A PCR vizsgálat előnye a vérmintákból végzett immunológiai alapú gyorstesztekkel szemben többek közt az, hogy közvetlenül a vírus jelenlétét detektálja, olyan fertőzött személyekben is, akik immunszupresszáltak, vagy akikben még nem indult meg az ellenanyagképzés, vagyis immunológiai alapú tesztelésük negatív eredménnyel zárulna.

A vizsgálat ára 19.500,- Ft /vizsgálat.

A mintavétel történhet a Megrendelő által igénybevett egészségügyi szakdolgozó közreműködésével a Lifemed, Mátyás király utca 53 szám alatti telephelyen, vagy a Munkáltatói igény szerinti előre egyeztetett helyszínen.

A vizsgálat az egyedi mintákból történő RNS kinyerést követően valós-idejű PCR technikával történik. Az eredmény: „negatív” vagy „pozitív, további vizsgálat szükséges” vagy „nem értékelhető minta” lehet. Az elvégzett vizsgálatokról és azok eredményéről leletet állítunk ki 48 órán belül, de törekszünk a 24 órán belüli eredményközlésre.
A „pozitív, további vizsgálat szükséges” esetek megerősítését akkreditált laborban kell elvégeztetni. Ilyen esetben, az eredmények megküldésével egyidejűleg, bekérjük az érintett páciens azon személyes adatait, amelyek a járványügyi bejelentéshez szükségesek. Az értesítés megtörténtét követően haladéktalanul át kell adni részünkre a fenti adatokat, annak érdekében, hogy a megjelölt határidőn belül teljesíthessük a jogszabályban előírt járványügyi bejelentési kötelezettségünket.
Ezzel párhuzamosan a pozitív eredményt kapó páciensnek haladéktalanul jelentkeznie kell telefonon a háziorvosánál!

Milyen a jó laborlelet?

Egy laboratórium akkor dolgozik jól, ha az általa szolgáltatott eredmény:

 • pontos, megbízható és hamar rendelkezésre áll,
 • választ ad a feltett diagnosztikai kérdésre, kellően informatív, iránymutatást ad és jól értelmezhető a gyógyítást végző orvos számára.

Mivel egészségünk az egyik legféltettebb értékünk, így nem mindegy, hogy hol és kivel végeztetjük vizsgálatainkat. Ezen a területen nem érdemes kompromisszumot kötni, érdemes a legjobbat választani!

Árjegyzék

CSOMAG TARTALMA CSOMAG ÁRA
SARS-CoV-2 antitest szerológiai vizsgálat SARS-CoV-2 IgG/IgM antitest szerológiai vizsgálat 16 200 Ft
Covid19 AG teszt A COVID-19 Ag teszt egy kromatográfi ai immunvizsgálati teszt, amelyet a COVID-19 antigén kvalitatív kimutatására használnak emberi orr-garati tamponmintákban. 11 500 Ft
COVID PCR vizsgálat SARS-COV2 vírus direkt kimutatása valós idejű PCR vizsgálattal 19 500 Ft
NAGYRUTIN Na, K, Cl, Ca, P, Mg, Chol., Trigl., HDL, LDL, össz.-konj. bilirubin, GOT, GPT, GGT, ALP, LDH, vas, össz.fehérje, vércukor, karbamid, kreatinin, húgysav, CRP, We, vérkép, általános vizelet vizsgálat 11 850 Ft
ÁLTALÁNOS LABOR Na, K, össz.bil, GOT, GPT, GGT, ALP, LDH, vas, vércukor., karbamid, kreatinin, húgysav, We, vérkép ,általános vizelet vizsgálat 8 200 Ft
KISMŰTÉT vérkép, általános vizelet vizsgálat, vércsoport 13 400 Ft
NAGYMŰTÉT Na,K,össz.-konj.bilirubin, GOT, GPT, GGT, ALP, LDH, vas, össz.fehérje, vércukor, karbamid, kreatinin, húgysav, CRP, We, vérkép, PTI, INR, általános vizelet vizsgálat, vércsoport 19 000 Ft
ALAP PAJZSMIRIGY TSH, FT3, FT4 7 800 Ft
AUTOIMMUN EREDET SZŰRÉSE TSH, FT3, FT4, Anti-TPO 9 500 Ft
KOMPLEX PAJZSMIRIGY TSH, FT3, FT4, Anti-TPO, Thyreogl., Anti-thyreogl., TRAK 18 900 Ft
NŐI TUMORMARKEREK ALAP CEA, AFP, CA15-3, CA125+HE4 ROMA index-szel 19 200 Ft
NŐI TUMORMARKEREK II ALAP + CA19-9, TPA 27 000 Ft
FÉRFI TUMORMARKEREK ALAP CEA, AFP, PSA,ß-HCG 10 600 Ft
FÉRFI TUMORMARKEREK II ALAP + FPSA, CA19-9,TPA 22 000 Ft
REUMA PANELEK
OSTEOPOROSIS szérum és vizelet Ca, P, osteocalcin, D-vitamin, calcitonin, cross laps 18 500 Ft
IZOMGÖRCSÖK NA, K, Ca, Mg, CK 4,000 Ft
ENDOKRIN PANELEK
METOTHYRIN MEGKEZDÉSE ELŐTT TSH, FT3, FT4, T. vérkép, máj és vese funkció: SGOT, SGPT, GGT, karbamid, kreatinin 9,000 Ft
HIPOPHYSIS LABOR TSH, FT4, FSH, LH, ösztradiol, PRL, kortizol, GH 14,300 Ft
HIPOPHYSIS LABOR férfiak esetében TSH, FT4, FSH, LH, ösztradiol, PRL, kortizol, GH, tesztoszteron 16,500 Ft
PCO: menstruáció 1-5. napján FSH, LH, Tesztoszteron, SHBG, 17-OH progeszteron, Kortizol, PRL, TSH, FT3, FT4, a-TPO, D-vitamin, DHEAS, coeliakia, 0′ vércukor, 0′ inzulin 41,000 Ft
PCO: menstruáció 21-23. napján a ciklus hosszától függően (vérvétel előtt pontosítás szükséges!) Progeszteron 4,200 Ft
AUTOIMMUN PAJZSMIRIGY BETEGSÉG TSH, FT3, FT4, ATPO, anti-TG 12,500 Ft
UROLÓGIAI PANELEK
PROSTATITIS vérkép, Na, K, máj-vesef., vas, vc., ált.vizelet, vizelet-ondótenyésztés, GENOID 4-es panel, prostata masszázs utáni vizeletből tenyésztés 35,000 Ft
VESEKŐ vesefunkció, t.vizelet, vizelet tenyésztés, Na, K, Mg, szérum és vizelet Ca+P, parathormon, vesekőanalízis 15,000 Ft
PROSTATA TUMOR We, vérkép, kreatinin, májfunkció, CA, P, t.vizelet, TPA, prolaktin, LH, FSH, PSA, free PSA, CEA 26,000 Ft
VESE TUMOR vérkép, Na, K, máj-vesefunkció, vas, vc., We, t. vizelet, NSE, CEA 11,000 Ft
HERE TUMOR (SEMINOMA) We, vérkép, vc., kreatinin, májfunkció, ß-HCG, AFP 8,900 Ft
HÚGYHÓLYAG TUMOR NA, K, máj-vesefunkció, vas, vc., t.vizelet, vérkép, We, vizelet tenyésztés, TPA 15,900 Ft
BŐRGYÓGYÁSZATI PANELEK
ALOPECIA AREATA vérkép, We, CRP, vas, vaskötő-kapacitás, ferritin, májfunkció, össz.fehérje, TSH, FT4, anti-TPO, ANA, ENA, parathormon, kortizol, coeliakia 41,000 Ft
HAJHULLÁS vérkép, We, CRP, RF, vas, vaskötő-kapacitás, ferritin, májfunkció, B12, tesztoszteron, free tesztoszteron,ANA, TSH, FT4, anti-TPO, coeliakia 31,000 Ft
VITILIGO vérkép, We, CRP, májfunkció, vc., vas, ferritin, vaskötő-kapactás, ANA, TSH, FT3, FT4, anti-TPO, coeliakia 27,000 Ft

Lifemed

Köszönjük Önöknek, hogy megtiszteltek bizalmukkal, és gyógyulásuk helyéül és eszközéül a Lifemed Diagnosztikai és Rehabilitációs Központot választották.

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 09:00 - 17:00Szombat: ZárvaVasárnap: Zárva

Kapcsolat

2700 Cegléd, Mátyás király utca 53.2700 Cegléd, Kazinczy u. 2.Kapcsolat

Új laborszolgáltatás

A Lifemed Diagnosztikai Központban már elérhető a koronavírus antigén gyorsteszt (COVID-19 Ag teszt). Eredmény 15 percen belül!

Laborszolgáltatásaink hamarosan már Budapesten is!

Keressen minket bizalommal a IX. kerületi Tűzoltó utcában és állítsa össze akár egyedi laboratóriumi csomagját! Szükség esetén pedig kérje valós-idejű PCR tesztünket!
Ne feledje, a laboratóriumi diagnosztika kulcsfontosságú a gyógyításban és így az egészségünk megőrzésében egyaránt.
Nyitás és további információk hamarosan!

Új laborszolgáltatás

A Lifemed Diagnosztikai Központban már elérhető a koronavírus antigén gyorsteszt (COVID-19 Ag teszt). Eredmény 15 percen belül!

Laborszolgáltatásaink hamarosan már Budapesten is!

Keressen minket bizalommal a IX. kerületi Tűzoltó utcában és állítsa össze akár egyedi laboratóriumi csomagját! Szükség esetén pedig kérje valós-idejű PCR tesztünket!
Ne feledje, a laboratóriumi diagnosztika kulcsfontosságú a gyógyításban és így az egészségünk megőrzésében egyaránt.
Nyitás és további információk hamarosan!