Dr. Kőházi Anikó belgyógyász szakorvost kérdeztük a Lifemedben elérhető új szakorvosi rendelés kapcsán.

Leggyakrabban milyen okból keresik fel belgyógyászt?

Azt szoktam mondani, hogy a belgyógyászati szakrendelés valaminek az alfája és omegája. Egy átfogó konzultáció során kutatásra indulunk, szűrünk és mérünk mindent, amit lehet, annak érdekében hogy megkeressük egy probléma gyökerét, összefüggéseit. Megbeszéljük a gyógyuláshoz vezető legjobb irányt, kizárunk egyes lehetőségeket.
A Lifemedben számos társszakma is a rendelkezésünkre áll, így szükség esetén hasi ultrahangot végzünk, kardiológus, endokrinológus segíti a gyógyulást.
A másik kedvenc hasonlatom, hogy csakúgy, mint az autóknak kell a rendszeres nagyszervíz, az embereknek is szükségük van legalább évente egy mindenre kiterjedő vizsgálatra, szűrésre – különösen igaz ez 50 éves kor felett.
A kockázatok felmérése is fontos része a szakmánknak, áttekintjük egyes betegségek családon belüli előfordulását, esetleges tüneteket, életmódot, a testösszetétel változását és ezzel tudunk eredményesen kezelni akár kezdődő cukorbetegséget, inzulinrezisztenciát.
Gyakran jönnek hozzám betegek azért, hogy együtt nézzük át a leleteiket. Elmondják, hogy már mindenhol jártak, de még mindig nem találnak kézenfekvő magyarázatot a problémájukra. Itt kezdődik és végződik minden, felmérjük, átbeszéljük és összegezzük az egészségi állapotot és együtt keressük meg a megoldást.

Miért keressék fel a betegek belgyógyászati magánrendelést?

Gyakran háziorvos küldi hozzánk további vizsgálatokra a betegeket. A fenti szűrések és rizikóelemzések mellett, a magánrendelésen jóval több idő jut átbeszélni az előzményeket, itt alaposabb „tetőtől talpig” megvizsgálom őket.
A Lifemedben könnyen, gyorsan kap időpontot a páciens, színvonalasabb környezetben és beutaló nélkül állunk a rendelkezésére társszakmákkal együtt.

Hogyan zajlik a belgyógyászati konzultáció?

A betegeket többnyire megkérem, hogy már vérvételt követően, a laboreredmény birtokában jőjjenek hozzám (ez a szolgáltatás a Lifemedben is elérhető). Együtt megnézzük, hogy az eredmény milyen következtetésekre ad okot, a családi halmozottságot, életmódot és korábbi gyógyszeres kezeléseket megbeszéljük. Ezután a beteget a feje búbjától a talpáig megvizsgálom: hasi, tüdő, bőr, érszűkület vizsgálatok, EKG, vérnyomásmérés, testsúlyt, testmagasság, haskörfogat, testösszetétel mérés. Ezekre alapozva határozzuk meg egyénileg a gyógyuláshoz vezető utat.

Van-e valamilyen téli aktualitás, amire felhívná a figyelmünket?

Télen elengedhetetlen a megfelelő D vitamin pótlás, ennek javasolt napi adagja 2000 egység. Természetesen emellett is előfordulhatnak vírusos megbetegedések, de gyorsabban zajlanak le.
Fontos a belgyógyászt felkeresni, ha gyakori felső légúti fertőzést, elhúzódó köhögést tapasztalnak mert ezek hátterében sokszor krónikus probléma – pl. cukorbetegség, pajzsmirigy rendellenesség – húzódhat meg.

 

Lifemed

Köszönjük Önöknek, hogy megtiszteltek bizalmukkal, és gyógyulásuk helyéül és eszközéül a Lifemed Diagnosztikai és Rehabilitációs Központot választották.

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 09:00 - 17:00Szombat: ZárvaVasárnap: Zárva

Kapcsolat

2700 Cegléd, Mátyás király utca 53.2700 Cegléd, Kazinczy u. 2.Kapcsolat