COVID-19

A jelenleg is tartó járványt a SARS-CoV-2 vírus okozza, melyre főleg koronavírusként hivatkozunk. A fertőzés tünetei általánosságban a láz, köhögés, légszomj, de megjelenhet izomfájdalom és hasmenés is. Többnyire enyhe vagy közepesen súlyos lefolyású, ezekben az esetekben az enyhe légúti fertőzés és a nem súlyos tüdőgyulladás közé esnek az orvosi diagnózisok.
Súlyos lefolyás esetében sokkal komolyabb tünetek jelentkeznek, melyek a légzési elégtelenség, szervi elégtelenségek képében jelentkezik, így halált is okozhat.
A lappangási idő 2 és 14 nap között mozog, ez egyénenként eltérő lehet és éppen ez a nagy intervallumban mozgó lappangási idő nehezíti meg a felismerését, azonban többféle laboratóriumi vizsgálat is létezik, mellyel magas biztonsággal megállapítható a fertőzés.

A Lifemednél elérhető COVID-vizsgálatok

SARS-CoV-2 IgM és IgG antitest szerológiai vizsgálat

Az IgG antitestek a betegség tünetes stádiumában már kimutathatóak, sőt azután is, hogy a PCR technikával kimutatható RNS már nem detektálható. Emellett az IgG antitestek tartós fennmaradása lehetővé teszi azoknak a korábban megfertőződött betegeknek az azonosítását is, akik felgyógyultak a betegségből és valószínűsíthetően immunissá váltak rá. Valamint azon személyek is kiszűrhetők, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

SARS-CoV-2 IgM antitest szerológiai vizsgálat előnye, hogy a kimutatás teljes vérből történik, és ezért a PCR mintavétellel kapcsolatos, a fals negatív eredményeket okozó preanalitikai hibákat teljes mértékben kiküszöböli.

Az Abbott SARS-CoV-2 IgM tesz további előnyei:

  • pontosság és érzékenység
  • széles körben használatos Abbott laborautomatákon futtatható
  • rövid eredményközlési idő
  • alacsony költségszint
  • rutin laboratóriumi követelmények

A teszt bizonyítottan nem mutat keresztreakciót számos különböző klinikai kórképben. Epidemiológiai szempontból a legfontosabbak ezek közül az Influenza A és B, illetve A/B okozta fertőzések.
Ennek alapján a teszt alkalmas a COVID-19 megkülönböztetésére a szezonális influenzától.
A megfelelő érzékenységű és specificitású (CDC >99,5%) IgM teszt alkalmas a PCR teszt kiegészítésére.

Covid19 AG Teszt

A COVID-19 Ag teszt egy kromatográfiai immunvizsgálati teszt, amelyet a COVID-19 antigén kvalitatív kimutatására használnak emberi orr-garati tamponmintákban.

Eredmény 15 percen belül!

COVID PCR-vizsgálat

A Lifemed Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban elérhető a vírus fertőzöttséggyanú előszűrésére a SARS-COV2 vírus direkt kimutatása valós-idejű PCR-vizsgálattal.

A teszt elvégzése nagy segítséget jelenthet a munkáltatok részére, hiszen a fertőzés korai kiszűrésével, a fertőzésgyanús személyek idejében elkülöníthetők, igy lehetővé́ válik egy adott munkavállalói közösségben a betegség terjedésének megakadályozása és a vállalat működőképességének biztonságos fenntartása. Egyéni vizsgálatokat is vállalunk!

A PCR vizsgálat előnye a vérmintákból végzett immunológiai alapú́ gyorstesztekkel szemben többek közt az, hogy közvetlenül a vírus jelenlétét detektálja, olyan fertőzött személyekben is, akik immunszupresszáltak, vagy akikben még nem indult meg az ellenanyagképzés, vagyis immunológiai alapú́ tesztelésük negatív eredménnyel zárulná.

A mintavétel történhet a Megrendelő̋ által igénybevett egészségügyi szakdolgozó közreműködésével a Lifemed, Mátyás király utca 53. szám alatti telephelyen, vagy a Munkáltatói igény szerinti előre egyeztetett helyszínen.

Forduljon hozzánk bizalommal!

A Lifemed Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban a laborszolgáltatás hétfőtől csütörtökig 8 és 10 óra között érhető el.

2021. február 15-től tovább bővül a rendelési idő: minden hétköznap 8-tól 10 óráig elérhető lesz a laborvizsgálat.

Bejelentkezés és információ: +36 30 181 8618

Lifemed: tesztet ölt a jövő!

Lifemed

Köszönjük Önöknek, hogy megtiszteltek bizalmukkal, és gyógyulásuk helyéül és eszközéül a Lifemed Diagnosztikai és Rehabilitációs Központot választották.

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 09:00 - 17:00Szombat: ZárvaVasárnap: Zárva

Kapcsolat

2700 Cegléd, Mátyás király utca 53.2700 Cegléd, Kazinczy u. 2.Kapcsolat

Új szolgáltatás csomagok elérhetőek a Lifemedben!

 Tüdőgyógyászat (Teljes körű-és és poszt-Covid vizsgálat)
Haematológia (Onkohaematológia, vérkép-, vérvizsgálat)
Teljes testes csontsűrűségvizsgálat (+36 30 197 56 62)

Előzetes bejelentkezés szükséges!

További információ és bejelentkezés:
+36 30 181 8618

Új szolgáltatás csomagok elérhetőek a Lifemedben!

 Tüdőgyógyászat (Teljes körű-és és poszt-Covid vizsgálat)
Haematológia (Onkohaematológia, vérkép-, vérvizsgálat)
Teljes testes csontsűrűségvizsgálat (+36 30 197 56 62)

Előzetes bejelentkezés szükséges!

További információ és bejelentkezés:
+36 30 181 8618