Lifemed | Térdizület kopásának kezelése ill. megelőzése - Lifemed
  • 09 JÚN 17
  • 0
  Térdizület kopásának kezelése ill. megelőzése

  Térdizület kopásának kezelése ill. megelőzése

  A térdizületi problémák igen gyakoriak, egyrészt a súlyviselés nagy terhet ró az ízületre, másrészt a testtartásunk megváltozása is hathat túlterhelő erővel. Ennek megelőzésének módjairól, ill. a már kialakult fájdalom, probléma csökkentéséről szeretnék megosztani néhány gondolatot.

  Először is nem mindegy hogyan állunk a lábunkon! Lehet kicsit előre visszük a súlypontunkat vagy hátra a sarok irányába, lehet, hogy az egyik lábunkon jobban terhelünk (akár egy régebbi fájdalom vagy sérülés miatt, pl. derékfájdalom, bokafájdalom, talpboltozatok süllyedése, O-láb, X-láb), a másikon kevésbé, vagy a gerincferdülésből adódóan másképpp használjuk az egyik végtagot a másiknál. Tehát számos oka lehet az egyensúlytalanságnak! A testünk egy darabig tűri a túlterhelést, az izomdiszbalanszot, de van egy pont amikor már feszülő érzéssel fájdalommal  ad hangot annak, hogy nem bírja tovább.

  MINDIG NAGYON FONTOS, hogy mivel kívülről nem tudjuk látni magunkat, ill. nem érzékeljük, érdemes szakember segítségét kérni a kivizsgálásban. Ez sajnos abból adódik, hogy a testérzékelésünk kevésbé fejlett, mivel gyerekkorban nem volt hangsúlyos ennek a képességünknek a fejlesztése.

  A megoldás az izmainkban rejlik, azokat az izmokat kioldjuk, amik befeszültek, amik pedig elgyengültek, azokat próbáljuk bevonni a munkába. Ezt párhuzamosan a lágyrészek kezelésével (fascia és trigger pont terápia, manuálterápia, lökéshullám, mélyoscillációs kezelés) és a térd körüli izomzat erősítésével lehetséges, amit otthon betanulva végezni érdemes a hatékonyabb eredmény érdekében. Ha az izmaink a jól működnek és megtanítjuk ezt nekik, akkor ők is hamarabb a javulás szolgálatába állnak!

  Javasoljuk, hogy minél korábban jelentkezzen, ha térd körüli fájdalommal küzd, mert akkor sokkal korábban van lehetőség a javulásra, mintha már egy elmélyült, régebbi diszfunkcióval állunk szemben. Rendelkezésükre állnak ortopéd-, traumatológus-, reumatológus szakorvosaink, MR vizsgáló eszközünk, és gyógytornász– manuálterapeutáink is!

  Szólj hozzá →

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration