Lifemed | Három tipp derékfájás ellen! - Lifemed
  • 28 MÁR 18
  • 0
  Három tipp derékfájás ellen!

  Három tipp derékfájás ellen!

  Kence-ficék, memóriahabos matrac, speckó székpárna az irodában, néha még egy termálfürdőzés is szóba jön, csak múljon már el az a fránya derékfájdalom? Mielőtt még letennénk a fegyvert és feladnánk a harcot a gyötrelmek terhe alatt összeroskadva, jöjjön három Lifemed mentőöv!

  Úszás és sportolás
  Egyre sűrűbben hívják fel figyelmünket arra, hogy mennyire fontos a testmozgás. Azonban a tökéletes mozgásforma kiválasztása nem olyan egyszerű és számos dolgoz figyelembe kell vennünk, így többek közt anatómiai és élettani szempontokat is, hogy valóban hasznunkra és ne kárunkra legyen a sportolás, főleg ha abba panaszaink enyhítése céljából vágunk.
  Választás előtt tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket:

  • Javasolja-e orvosom az adott sportágat?
  • Mennyire terhelik a problémás testrészemet és teljes szervezetemet az adott sportág gyakorlatai?
  • Miben segít az adott sportág számomra?
  • Milyen előnyei és hátrányai vannak az adott sportágnak rám nézve?
  • Feltölt-e fizikálisan és lelkileg is az adott sportág?
  • Űzhető-e az adott sportág hobbiból is?
  • Hogyan lehet belevágni, mire van szükségem a kezdéshez?

  A mi javaslatunk mindazok számára, akik derékfájdalomra panaszkodnak: az úszás. A szív és a keringésirendszer erősítése mellett ismert a sportág jótékony hatása légzőrendszerünkre, immunrendszerünkre, idegrendszerünkre és anyagcserénkre is. Ami azonban a legfontosabb mostani témánk szempontjából, hogy az úszás segít egyenletesen fejleszteni testizomtónusunkat és felzárkóztatni gyenge láncszemeinket amellett, hogy mentesít a víz a mozgással járó terheléstől is, mely így garantálja ízületeink védelmét.

  Termálvíz és gyógymasszázs
  A kényelmesebbeknek, vagy akiknek szakorvosa ellenjavalja a sportolást, mindenképp tanácsoljuk kihasználni a termálvíz gyógyító erejét. A terápiás fürdőzés bizonyítottan működik gyulladásos reumatológiai betegségek, gerincsérv, csontritkulás és más olyan problémák esetében is, melyek érinthetik derekunk tájékát. Emellett nem szabad megfeledkeznünk a gyógymasszázsról sem, mely szintén megfelelő szakember választása mellett igen hasznos lehet a beteg terület kezelésére.

  Gyógytorna és fizikoterápia
  A végére hagytuk ezt a két megoldást, melyet talán a leghatékonyabbnak nevezhetünk, hiszen a kívánt eredmény gyorsan elérhető mind a speciális tornagyakorlatokkal, mind pedig a kezelésekkel. Bizonyos esetekben a kettő egyidejű alkalmazása is javasolt, ami segít a pácienseknek rövid idő alatt regenerálódni, valamint megszabadulni fájdalmaiktól és a beteg területen lévő gyulladástól is. A Lifemednél a tökéletes kezelési program felépítéséhez mindig tanácsoljuk a szükséges vizsgálatok elvégzését a pontos diagnózis érdekében, majd az állapotfelmérést követően kiválasztjuk az Ön számára legideálisabb gyógytornás programokat és fizikoterápiás kezeléseket.

  Ne hagyja, hogy derékba törje komfort érzetét és szabad mozgását a fájdalom, hanem forduljon bizalommal kollégáinkhoz a Lifemednél!

  Szólj hozzá →

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration